zondag 23 maart 2008

Dit moet je lezen...

Omdat dit boek me tot tranen toe kan bewegen...
Blankets (2003), vertaald als 'Een deken van sneeuw', is een 600 bladzijden dikke graphic novel in zwart-wit. Craig Thompson vertelt over zijn jeugd in de Evangelische Kerk, waar hij zijn eerste liefde leert kennen. Hij vertelt dat hij in het boek wilde weergeven hoe het voelt om voor het eerst naast iemand (die je graag ziet) te slapen. En daarin is Thompson met verve geslaagd.

Craig Thompson (1975) (bezoek zijn schitterende blog) groeide op in een erg gesloten fundamentalistische christengemeenschap in Wisconsin, wat uit zijn werk 'druipt'. Hij debuteerde met de semi-autobiografische graphic novel 'Good-bye, Chuncky Rice' (1999), een hartverwarmende 'cartoon'. Ook zijn recenter dagboek 'Carnet de Voyage' (2004), waarin hij een reisverslag van zijn promotionele tour voor Blankets door Frankrijk, Marrokko en Barcelona 'schetst' is meeslepend, vooral als je de plekjes die hij beschrijft net zelf hebt bezocht.

1 opmerking:

Lili zei

Ik weet waarover je het hebt. Dit fantastische boek, de enigste dat me ooit een traantje deed verpinken en dat terwijl het al de tiende keer was dat ik het las. Het blijft verbazen!