dinsdag 13 mei 2008

Aai eens een koe (voor je ze eet)!

Een koe dagelijks masseren (flink op de flank met de zijkant van de hand, de huid kundig tussen duim en vingers laten rollen), ze op een dieet van gerstmout, saké of bier zetten en ze verder een intellectuele opvoeding geven door ze onder te dompelen in Mozart en Schubert, om ze nadien doodleuk te slachten en op te eten. De Amerikanen hebben dit lucratieve koeienkweken netjes gepikt van de Japanners, die de uitvoer van dit soort vlees een tijdlang hebben verboden. Kobe beef (lees: 神戸ビーフ) heet het lekkerste stukje vlees van de wereld te zijn. Het is afkomstig van het Wagyu runderras, waarvoor zo'n slordige $1000 per kilo wordt betaald. Ik at zo'n stuk(je), samen met K. en J. in Café MoZu (foto) in Washington DC. Waarschijnlijk ging het om 'Kobe-style beef', een betaalbare variant die een kruising schijnt te zijn van Angus en Wagyubeesten. Hoedanook, ze hebben ons in Café MoZu toch aardig wat centen uit de zakken gehaald (en een vette fooi geëist) voor een hap lekker vlees dat wat mij betreft toch niet het lekkerste van de wereld was...

Geen opmerkingen: