maandag 5 mei 2008

Nora's (a) tasty dish.

Vanavond (zondag 4 mei) was mijn derde Journal of ECT editorial board dinner. Het was een aangename avond met Max Fink, ondertussen 84, zijn vrouw Martha, Tom Bolwig, ook al 70, en zijn mooie vrouw Birthe, die er zowat 20 jaar jonger uitziet dan ze is, maar dat heeft waarschijnlijk met de Scandinavische lucht en levenswijze te maken. Max maakte, toen hij 25 jaar geleden het tijdschrift oprichtte, de afspraak met de uitgever dat jaarlijks een dinertje zou betaald worden voor het editorial board, en dat hijzelf, Max dus, het restaurant kon kiezen. Hij koos samen met zijn vrouw Martha, steeds het beste (lees: duurste) restaurant van de stad! Dat is nu niet meer het geval, hoewel de eettentjes waar de vergaderingen doorgaan er best wel mogen zijn. Vanavond at ik 'pan seared maine day boat scallops on carrot puree' vooraf, 'pan seared Alaskan wild halibut with herbed lemon aioli, roasted potatoes and asparagus', en 'tiramisu with bittersweet chocolate shavings' na, bij Nora's, America's first certified organic restaurant van TV-chef Nora Pouillon (foto). Ze zijn er blijkbaar ook in Amerika al achter dat je met een air van bio een stuk meer kan aanrekenen.

Geen opmerkingen: