dinsdag 22 juli 2008

Vakantieponden.

Heb het vandaag aangedurfd om op de weegschaal te gaan staan, want het laat zich voelen dat het eten in Italiëland lekker is. Het resultaat van mijn durf was erg ontmoedigend. Dat moet volstaan, als uitleg.

Dat komt omdat we ‘veel geluk’ gehad hebben deze vakantie en vaak een lekker restaurantje hebben gevonden. Soms érg lekker, zoals de pasta met everzwijn, rozijntjes en pijnboompitten (foto) met tomaat en geitenkaas vooraf (foto) in het wel zeer smakelijke restaurant aan de abdij van Badia a Coltibuono (een echte aanrader voor wie in de buurt is), of het vismenu in het restaurant van ons verblijf Borgo di Fontebussi/La Poggiarina, waar we ‘Cappesante, centriolo marinato salsa piccante’ hadden, en ‘Farfalle allo zafferano con merluzzo fresco e pomodori’, en ‘Pesce spada con insalata di faglionini verdi’, met een heerlijk smeuïge Tiramisu na (Verdomme, waarom maken ze die zo lekker en serveren ze een hele pot zodat je twee keer kan nemen!?).

Of de chocaladesoufflé, met zo’n lekker lopende warme chocolade binnenin (foto), in La Perla del Palazzo in Radda. Of de ‘symfonie’ van leverbereidingen (als je naar Toscane gaat mag je niet terugkomen vóór je dat hebt geproefd) in La Lancia d’Oro bij ondergaande zon op het marktplein in Arezzo.Eigenlijk nooit slecht gegeten. Neem nu simpelweg de meeneempizzastukken die je in de grotere steden makkelijk kunt vinden: heerlijk! We zijn in Siena terug de onooglijke pizzazaak gaan zoeken waar we vorig jaar een stuk hadden gegeten, omdat de heerlijke smaak in de herinneringen van de kinderen was gegrift en ze geen andere wilden!
En dan hebben we het nog niet over de ijsjes gehad!

7 opmerkingen:

Tom zei

aah, la dolce vita!

shrink zei

...met de nadruk op 'dolce' :)
grtz

Tom zei

certo!

Lentesneeuw zei

En over voeten! Quite right about that ;o)
Zag er me een overheerlijke vakantie uit!

Famke zei

*kwijl* Dat ziet er heerlijk uit. Lekker eten is nu eenmaal een onmisbaar stuk van vakantie!

Maxie zei

nu doetie het weer!!! ssssssssssssssssslijjjjjjm

Maxie zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.