vrijdag 20 februari 2009

Bienvenue chez les Ch'tis ****

Ik moet ze meestal niet, komedies; mijn maag draait er van om. Maar deze lustte ik wel. Graag zelfs. Bienvenue chez les Ch'tis, een franse prent uit 2008, van en met Dany Boon, vooraan op de foto, verveelt geen moment. Een postbode, Kad Mehrad, de andere man op de foto, faket een handicap om overgeplaatst te worden van de Provence naar de Cote-d'Azur, om daarmee ook zijn relatie te redden. Niet dus. Het bedrog komt uit en de man wordt overgeplaatst naar Nord Pas-de-Calais, wat voor een zuiderling zowat neerkomt op een verbanning naar Siberië. Bovendien spreken ze daar een eigenaardig soort frans. Zijn overplaatsing valt beter mee dan verwacht, en bovendien wordt zijn relatie, door de afstand, opnieuw beter. Tot zijn vrouw toch beslsit om haar man naar het barre noorden te volgen... Gewoon om je de pleuris mee te lachen. En superzalig acteerwerk van zowat iedereen die meedoet. Avondvullende leute, waar comedy casino écht niet kan aan tippen. Huren die schijf!

3 opmerkingen:

ils zei

Heb de film ook gezien en die was inderdaad leuk, al dreigt 'overacting' à la de Funes om de hoek vind ik. Erg moeten lachen,dàt zeker wel. Luie sfeer op het postkantoor werd prima geschetst, tijd heeft wat stilgestaan daar :-)

shrink zei

god, die 'overacting' stoort me in deze film absoluut niet. en ook inhoudelijk is het er zodanig 'over' dat het gewoon hilarisch wordt!!
grtz

Linn zei

Cha va biloute? ;-)

De Walen op mijn vader zijn werk waren zo enthousiast over deze film dat ik de datum van de release van de verhuur-dvd in mijn agenda had gezet. Ik denk dat ik de eerste huurder was in de plaatselijke videotheek. :-D